Winterbandenverhuur

Huren van winterbanden

Bij De Molen Banden is het mogelijk om winterbanden te huren. Dit is voordelig en gemakkelijk wanneer u bijvoorbeeld voor een korte periode naar het buitenland reist of op winter(sport)vakantie gaat.

De minimale huurperiode is 10 dagen, dit gaat in vanaf de dag van montage tot de dag van demontage.

De winterbanden welke wij verhuren zijn van ons huismerk; Hifly. Een goede en betrouwbare band voor een trip naar het Alpengebied. Mocht uw maat niet beschikbaar zijn dan kijken we naar een goed alternatief.

Wanneer banden versleten zijn kan het gevaarlijk zijn om hier nog mee te rijden, daarom verhuren wij géén banden met een profiel van minder dan 5 millimeter. Na de huurperiode krijgt u de optie om de gehuurde winterbanden voordelig over te nemen.

Wij verhuren géén sneeuwkettingen.

Tarieven voor 10 dagen
De meeste wintervakanties duren een week. Voor het huren van winterbanden van 1 tot en met 10 dagen betaalt u in het winterseizoen 2022/2023 de volgende tarieven:

Inch-maat    Bedrag
tot 13″                € 150,-*
14″                     € 185,-*
15″                     € 220,-*
16″                     € 255,-*
17″                     € 290,-*
18″                     € 325,-*
19″                     € 360,-*
20″                     € 395,-*
*op basis van beschikbaarheid van ons huismerk Hifly banden óf tweedehandsbanden uit voorraad, wilt u liever op reis met een ander merk dan zal de huurprijs ook wat hoger liggen, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
Toeslag bestelwagens en campers: €45,-
Toeslag SUV: €55,-
Meerprijs per extra dag: €15,- per dag

Genoemde prijzen zijn per set inclusief BTW en inclusief:
- Demontage eigen zomer- of vierseizoenenbanden + montage en balanceren van de gehuurde winterbanden bij vertrek;
- Tijdelijke opslag van uw zomer- of vierseizoenenbanden in ons bandenhotel gedurende uw reis (dit als zijnde borg voor de winterbanden);
- Demontage winterbanden + montage en balanceren van uw eigen zomer- of vierseizoenenbanden bij terugkomst;
- Gebruik gehuurde winterbanden tijdens uw reis.

Reserveer tijdig
Veel mensen gaan in dezelfde periode op een welverdiende winter(sport)vakantie. Reserveer daarom tijdig uw winterbanden en plan ook op tijd een afspraak in, zo staat u niet voor verrassingen vlak voor vertrek!

Indien u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met onze vestiging in Reek:
0486-479750
bedrijfsbureau@demolenbanden.nl

Of kom gerust langs:
Rustvenseweg 2
5375 KW Reek

Veilig op reis
Wanneer u niet vaak deelneemt aan het verkeer in winterse omstandigheden maar wel graag bijvoorbeeld een weekje op wintersport gaat dan is het huren van winterbanden geen verkeerd plan. De rest van het jaar zou u dan gewoon op zomer- of vierseizoenbanden kunnen rijden. Vierseizoenbanden zijn goed bij winterse omstandigheden, maar wanneer u echt door een sneeuwbui of over ijzig wegdek verplaatst hebben deze vaak niet de juiste grip die winterbanden wel kunnen bieden.

Wanneer u in de winter wel vele kilometers rijdt dan is het voordeliger om winterbanden te kopen, u rijdt dan veilig door de winterse periode en u spaart ook nog eens uw zomerbanden.

Wanneer de temperatuur beneden de 7°C belandt zijn winterbanden de veiligste optie voor uw auto. Met winterbanden is de kans op ongelukken kleiner, aangezien deze speciaal profiel voor winterse omstandigheden én een zachtere rubbersamenstelling hebben, zodat u meer grip op het wegdek hebt en zodoende een kortere remweg.

In veel landen zijn winterbanden verplicht
In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in de meeste wintersportlanden juist wél. In bijvoorbeeld Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Let op, in deze landen wordt regenval ook gezien als een winterse omstandigheid. Wanneer u zonder winterbanden in een gebied rijdt waar deze verplicht zijn dan kunt u een fikse boete krijgen, ga dus goed voorbereid op weg.
Let er op dat in de landen waar winterbanden verplicht zijn er bepaalde regels gelden, zoals in het ene land zijn de winterbanden verplicht tussen oktober en april, in het andere land weer enkel bij winterse omstandigheden. Bekijk dus goed welke landen u doorkruist en welke regels hier gelden.
In de volgende landen zijn winterbanden verplicht:

- Albanië          - Andorra           - Bosnië-Herzegovina
- Bulgarije       - Duitsland         - Estland
- Finland         - Griekenland (vaste land) - Italië
- Kosovo         - Kroatië             - Luxemburg
- Letland         - Liechtenstein    - Litouwen
- Moldavië      - Montenegro      - Noord-Macedonië
- Noorwegen   - Oostenrijk        - Roemenië
- Rusland        - Servië               - Slovenië
- Slowakije     - Tsjechië            - Turkije
- IJsland          - Wit-Rusland     - Zweden
Let er op dat landen waar winterbanden verplicht zijn u ook aansprakelijk bent bij een eventueel ongeluk wanneer u geen winterbanden onder de auto hebt zitten. Boetes hiervoor kunnen oplopen tot wel € 5.000,-. Het is daarom altijd verstandig om op winterbanden te rijden op wintersport om problemen rondom aansprakelijkheid te voorkomen.

Reacties zijn gesloten.